För några dagar sedan bakade jag lite julgodis och tänkte dela med mig av det goda receptet( hittade det i Elle mat & vin) 🙂
Ca 30 bitar
Tid: 25 minuter
ca 100 g krossade polkagrisar
50 g smör
2 dl råsocker
2dl strösocker
1 1/2 vispgrädde
Krossa polkagrisarna i en handduk med en stekpanna eller liknande. Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper.
Lägg smör, råsocker, strösocker och grädde i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp under omrörning.
Låt koka till ca 116 grader eller prova dig fram med ett ”kulprov” (droppa några droppar smet i ett glas med kallt vatten, när smeten går att forma med fingertopparna till en mjuk kula är den klar).
När smeten är färdig, kyl kastrullen i ett kallvattenbad under omrörning. Rör i polka-krosset när smeten tjocknat något, och häll sedan ut smeten på bakplåtspappret. Låt stelna på sval plats och skär upp i lagom stora bitar. Slå gärna in fudgen i ett papper och knyt om ett snöre!
Hoppas det smakar!