Ikväll tänker jag tvinga älsklingen/hjälpa honom att laga detta:
Italienskt täcke
500 G Fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
0,5-1 pkt mozzarella (125 g)
1 st basilika, kruka
25 g valnötskärnor ( tänkte byta ut dom mot cashewnötter, eller ta bort helt)
50 g paprika,grillad,färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
1 krm salt
0,5 krm peppar
Sås
3 dl sky+vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning,ljus ( den skippar vi nog)
1 dl creme fraiche
1 tsk soja
1 krm svartpeppar, nymald
Tillbehör
Potatisklyftor
Haricots verts
Sallad
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
2. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
3. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
4. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända.
5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
6. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad
Låter inte detta helt fantastiskt gott??!