Vilma 20 år och mamma

Recept

Ikväll tänker jag tvinga älsklingen/hjälpa honom att laga detta:

Italienskt täcke
500 G Fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
0,5-1 pkt mozzarella (125 g)
1 st basilika, kruka
25 g valnötskärnor ( tänkte byta ut dom mot cashewnötter, eller ta bort helt)
50 g paprika,grillad,färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
1 krm salt
0,5 krm peppar

Sås 
3 dl sky+vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning,ljus  ( den skippar vi nog)
1 dl creme fraiche
1 tsk soja
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör 
Potatisklyftor
Haricots verts
Sallad

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
2. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
3. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
4. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända.
5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
6. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad

Låter inte detta helt fantastiskt gott??!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats